Enginar üzerine bir kişisel gelişim yazısı

on 29 May 2015

Elimde değil, her şeye derin, meraklı ve inceleyen gözlerle bakıyorum. Hatta 20’li yaşlarımda gece hayatını inanılmaz sevdiğim, hatta neredeyse gece dışarı çıkmak için yaşadığım dönemde; ki o zamanlar ancak çok sıkıcı bulduğum bu dünyayı renkli hale getirdiğini düşünüyordum, neden belediye otobüsü gibi itiş tıkış bir yerde saatlerde ayakta durmak için deli gibi can atıyorduk gitmeye diye merak edip sorgulardım. Tabii ki o zaman ve zaman içinde birçok cevap buldum ama bugünkü yazım enginar üzerine :)

Bugün hayatımda ilk defa bir enginarı tam halinden temizledim. Internet üzerinden getirttiğim enginar bu şekilde gelince bunu denemek için iyi bir fırsat deyip işe koyuldum. Temizlerken de yeniden, doğanın yaradılışın muhteşemliğine hayran kaldım. İnanılmaz bir bitki katman, katman, yediğimiz kısmına ulaşıncaya kadar bayağı bir mücadele etmek gerekiyor.

Bir taraftan temizleyip, ortalığı batırırken, bir taraftan da inceleyip, düşünürken birden fark ettim ki senelerdir dönüşüm yolculuğunu soğanın katmanlarını soymaya benzetiriz. Katman katman cücüğüne gelinceye kadar ama aslında tam da enginar gibiymiş. Dışı ki çok da güzel aslında ama sert katı ve dikenli, ve çokkkk katmanlardan oluşuyor, merkeze indikçe yumuşayan. Tam ortaya geldiğini zannettiğin sırada, bir sürü tüylerle karşılaşıyorsun, incecik, yumuşak ama çok ve de temizlemesi oldukça zor. Aslında dış kalın kısımlar daha kolay temizleniyor. Ama onları oradan koparıp kesip atmak inanın yolculukta oldukça acı verici olabiliyor. Aynen kendi üzerinde çalışmaya başladığındaki gibi, üst yüzeyleri temizlemek kolay ama merkeze yaklaştıkça, o konu çıkıyor, bu konu çıkıyor belki de daha önce defalarca uğraştığın, bıdık bıdık ama çok, bitmeyecek mi bunlar bir türlü dedirtecek kadar. Ve işte bu katman da temizlenince esas öz’e varıyorsun ama kararmaması için hemen limonlu suya koymak lazıım... İşte bu aşamada özümüz ortaya çıktığında onu sevgi ile sarıp sarmalamak gerekiyor.

Benim temizlenmiş enginarların hali fenaydı, parçık pırçık ama bende ona göre bölüp farklı pişirdim, lezzetli oldu ama buradan da soyma işlemini emin ellerde yapmakta fayda var diye bir çıkarım yapılabilir….. öz’ü ortaya düzgün bir şekilde çıkarmak için:) ama yinede her halükarda sonuç lezzetli oluyor...

Enginardan da kişisel gelişim yazısı olur mu demeyin, işte böyle oluyor... Öz’e giden yolda enginarlarınızı kolaylıkla temizlemeniz dileğiyle sevgi ve neşeyle kalın…